Сателитски канал Македонската Телевизија - MKTV SatНа 30 април 2000-та, токму на ден Велигден, со огромна симболика во чинот, започна емитувањето на Сателитскиот канал на МТВ. MKTV Sat емитува непрекинато 24-часовна програма за Европа, Медитеранските земји, Северна Африка, Источна Азија и за Австаралија, што претставува избор од програмите на МРТ, како и оригинална програма во траење од 0,5 часа. MKTV Sat е етнички канал наменет за сите македонци кои живеат надвор од матичната земја, но, воедно, тој претставува и наше најрепрезентативно комуникациско средство кое е достапно до најразновидна милионска публика во светот.

Република Македонија 1000 Скопје, булевард Гоце Делчев б.б.
телефон: (+389) 02/ 3230 903
факс: (+389) 02/ 3112 578

e-mail: mkrtvsat@t-home.mk
web-site: www.mrt.com.mk
 
Емитување
ТВ емитување - град Канал Предавател, моќност, (детали)
Скопје  39 РТВ Дом, (дигитално ТВ емитување DVB-T)
Сателитско емитување Фреквенција - GHz Детали
HotBird 8, 13.0° E 10.815 SID:17319, VPID:2019, APID:3019, Symbol rate: 27.500 Mbps, FEC:5/6, Кодирано емитување за Европа и Медитеранските земји од RRsat
Optus B3, 152.0° E 12.546 SID:635, VPID:6091, APID:6092, Symbol rate: 22.500 Mbps, FEC:3/4, Кодирано емитување за Австралија од GlobeCast
 
© 2001-2012 Михаил Щербак •  За сајтот •  Услови за користење •  Контакт