Радиостаници во Струмица

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  87.6 МРТ Радио Скопје Радовиш, Калуѓерица, 100 W, PRVA
  87.9 Дарик Радио (Кюстендил) Бугарија, Сандански, Карталовец, 1 kW,
  88.1 Хит Радио Цареви кули - Споменик
  88.4 Радио Ultra (Сандански) Бугарија, Петрич, Младежки дом, 1 kW,
  89.1 МРТ Радио Скопје Попчево, PRVA
  89.4 Jon Radio Радовиш, Калуѓерица,
  89.9 Jon Radio Цареви кули,
  90.2 Радио Белла Бугарија, Петрич, Илиевска нива, 1.17 kW,
  90.5 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.0 Конкурс за радиодифузна дејност (АВМУ)
  91.5 МРТ Радио Скопје Беласица, PRVA
  91.9 Радио Vega+ (Сандански) Бугарија, Петрич, Младежки дом, 1 kW,
  92.0 RTM Radio e Maqedonisë 3 Радовиш, Калуѓерица, TRETA
  93.3 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  94.1 Радио Витоша Бугарија, Петрич, Илиевска нива, 1 kW,
  94.4 МРТ Радио 2 Радовиш, Калуѓерица, VTORA
  94.9 МРТ Радио 2 Цареви кули, VTORA
  95.3 МРТ Радио Скопје Валандово, Боскија, 1 kW, PRVA
  96.9 Metropolis Radio Сушево,
  97.3 Радио Гея Бугарија, Сандански, Кръстилци, 1 kW,
  97.8 МРТ Радио 2 Беласица, VTORA
  98.1 МРТ Радио 2 Валандово, Боскија, VTORA
  98.5 БНР програма Христо Ботев Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
  98.6 МРТ Радио 2 Попчево, VTORA
  98.8 Дарик Радио (Кюстендил) Бугарија, Петрич, Младежки дом, 500 W,
  99.0 Радио Фокус (Пирин) Бугарија, Сандански, Кръстилци, 400 W,
  99.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.3 БНР програма Хоризонт Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 10 kW,
100.5 Антена 5 Цареви кули, 100 W,
101.1 Експрес Радио Баир
101.8 Канал 77 Штип, Туртел,
102.3 БНР Радио Благоевград Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
102.9 Канал 77 Сушево,
103.4 Радио Ultra (Сандански) Бугарија, Сандански, Карталовец, 1 kW,
104.2 Антена 5 Валандово, Боскија,
104.5 Радио Фокус (Пирин) Бугарија, Петрич, Илиевска нива, хижа „Беласица“, 500 W,
104.8 Антена 5 Штип, Туртел, 1 kW,
105.4 RTM Radio e Maqedonisë 3 Валандово, Боскија, TRETA
105.7 Радио Веселина Бугарија, Сандански, Карталовец, 1 kW,
106.0 Канал 77 Баир,
106.2 Дарик Радио (Кюстендил) Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек, 1 kW,
106.5 Радио Марија (Македонија)
Радио Ватикан
Цареви кули
106.8 RTM Radio e Maqedonisë 3 Беласица, TRETA
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 250 kW
 

Телевизии во Струмица

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 29
bTV
Нова телевизия
БНТ1
БНТ2
БНТ3
Bulgaria ON AIR
Бугарија, Гоце Делчев, РРТС вр. Орелек
 34 МРТ 1
RTM 2 (HD)
МРТ Собраниски канал
Цареви кули + Беласица
 41 МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Цареви кули + Беласица
 50 Канал 5
Алфа ТВ
Alsat-M
Сител
Телма
Огражден
 54 Телеканал А1
ТВ Канал Вис
Телевизија Кобра
Огражден
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Телевизија Интел Кабелски оператори Телекабел , NetCable , Max TV
  

Времето


Радиодифузен објект Беласица


Географски координати: 22°51'58"E / 41°22'24"N, надморска височина (кота терен): 660 м.

Репетитор Цареви кули


Географски координати: 22°37'54"E / 41°26'00"N, надморска височина (кота терен): 420 м.

Предавател на Радио Експрес
Фото: ЈП Национална Радиодифузија и StrumicaEconomy.com

Репетитор Баир


Географски координати: 22°38'00"E / 41°26'07"N

Репетитор Сушево


Географски координати: 22°38'15"E / 41°28'12"N

Историја на радиостаниците и телевизиите во Струмица


Радио-Телевизија Струмица
Општинската радиостаница „Радио Струмица” емитува од 5 ноември 1959 г. до 2007 г. Фреквенции: 95.80 МХц УКБ и 567 КХц СБ.
Телевизија Струмица емитува од 8 октомври 1998 г. до 2007 г. Фреквенции: ТВ канал 40 УХФ.

Радио Џокер - 104.00 МХц УКБ

Радио Лове

Информација и врски


Струмица е град во Југоисточниот дел на Република Македонија, во подножјето на планината Беласица. Градот се наоѓа во близина на Радовиш, Валандово и на 50 км западно од Петрич - Бугарија. Струмица има население од околу 50 илјади жители е административен центар на општина Струмица.

Врски: Општина Струмица StrumicaEconomy.com Strumica.org.mk Струмица Tonight