Радиостаници во Демир Капија

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  89.8 МРТ Радио Скопје Кавадарци, Голем Љубаш, PRVA
  90.5 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.7 Радио Energy Неготино, Серта
  91.9 Антена 5 Велес, Црн Врв, 1 kW,
  92.5 Jon Radio Кавадарци, Голем Љубаш,
  93.3 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  94.1 МРТ Радио 2 Велес, Црн Врв, 5 kW,
  95.8 Jon Radio
  96.3 МРТ Радио 2 Кавадарци, Голем Љубаш
  97.3 МРТ Радио Скопје Велес, Црн Врв, 5 kW,
  97.9 Антена 5 Кавадарци, Голем Љубаш, 500 W,
  98.5 Радио Кавадарци Кавадарци, Голем Љубаш
  99.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.3 Канал 77 Демир Капија,
100.5 Пулс Радио Неготино, Серта
101.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Велес, Црн Врв, 5 kW,
101.8 Канал 77 Штип, Туртел,
102.2 Radio Galaxy Кавадарци, Голем Љубаш
103.2 Канал 77 Неготино, Серта,
104.8 Антена 5 Штип, Туртел, 1 kW,
105.3 Metropolis Radio Неготино, Серта,
106.0 Канал 77 Кавадарци, Голем Љубаш,
106.3 Антена 5 Демир Капија, 300 W,
107.4 RTM Radio e Maqedonisë 3 Кавадарци, Голем Љубаш, TRETA
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 250 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Демир Капија

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 23 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Кавадарци, Голем Љубаш
 40 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Кавадарци, Голем Љубаш
 47 КТВ Телевизија
Телевизија Тиквешија
Кавадарци, Голем Љубаш
 52 МРТ 1 HD Кавадарци, Голем Љубаш
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Енерџис, Max TV
  

Времето


Информација и врски


Демир Капија е град во Повардарска Македонија, близу до Неготино и Кавадарци. Градот има население од околу 5 илјади жители. Демир Капија е административен центар на Општина Демир Капија.

Врски: Општина Демир Капија