Радиостаници во Неготино

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  89.8 МРТ Радио Скопје Кавадарци, Голем Љубаш, PRVA
  90.5 МРТ Радио 2 Штип, Туртел, 5 kW,
  91.9 Антена 5 Велес, Црн Врв, 1 kW,
  92.5 Jon Radio Кавадарци, Голем Љубаш,
  93.3 МРТ Радио Скопје Штип, Туртел, 5 kW,
  94.1 МРТ Радио 2 Велес, Црн Врв, 5 kW,
  96.3 МРТ Радио 2 Кавадарци, Голем Љубаш
  97.3 МРТ Радио Скопје Велес, Црн Врв, 5 kW,
  97.9 Антена 5 Кавадарци, Голем Љубаш, 500 W,
  98.5 Радио Кавадарци Кавадарци, Голем Љубаш
  99.7 RTM Radio e Maqedonisë 3 Штип, Туртел, 5 kW,
100.3 Канал 77 Демир Капија,
100.5 Пулс Радио Серта
101.3 RTM Radio e Maqedonisë 3 Велес, Црн Врв, 5 kW,
101.8 Канал 77 Штип, Туртел,
102.2 Radio Galaxy Кавадарци, Голем Љубаш
103.2 Канал 77 Серта,
104.8 Антена 5 Штип, Туртел, 1 kW,
105.3 Metropolis Radio Серта,
106.0 Канал 77 Кавадарци, Голем Љубаш,
106.3 Антена 5 Демир Капија, 300 W,
107.4 RTM Radio e Maqedonisë 3 Кавадарци, Голем Љубаш, TRETA
107.6 Jon Radio
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 270 kW
 

Телевизии во Неготино

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
490
(23)
МРТ 1
RTM 2
МРТ Собраниски канал
Неготино-1 + Кавадарци, Голем Љубаш
626
(40)
Канал 5
Alsat-M
Алфа ТВ
Сител
Телма
Неготино Центар + Кавадарци, Голем Љубаш
682
(47)
КТВ Телевизија
Телевизија Тиквешија
Неготино Центар + Кавадарци, Голем Љубаш
722
(52)
МРТ 1 (HD)
RTM 2 (HD)
Неготино-1 + Кавадарци, Голем Љубаш
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Селеко, Max TV
  

Времето


Радиодифузен објект Серта


Репетиторот Серта се наоѓа Североисточно од градот Неготино, на планитата Серта, позната исто под името Конечка Планина.

Репетитор Неготино-1


Географски координати: 22°06'00"E / 41°29'00"N, надморска височина (кота терен): 180 м.

Репетитор Неготино-2 - Пепелиште


Географски координати: 22°09'00"E / 41°32'00"N, надморска височина (кота терен): 216 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Велес


Радио-телевизија Неготино
Општинската радиостаница „Радио Неготино” емитува од 1 септември 1964 г. до 2007 г. Фреквенции: 89.00 МХц УКБ (50 W) и 1584 КХц СБ (1 kW).
Телевизија Неготино емитува од 1992 г. до 2007 г. Фреквенции: ТВ канал 27 УХФ.

Радио Микс - Неготино 100.5 МХц

Информација и врски


Неготино е град во Повардарска Македонија, близу до Кавадарци и Демир Капија. Градот има население од околу 19 илјади жители. Неготино е административен центар на Општина Неготино.

Врски: Општина Неготино