Радиостаници во Ресен

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  89.0 RTM Radio e Maqedonisë 3 Томорос, TRETA
  92.3 МРТ Радио Скопје Битола, Пелистер, 5 kW, PRVA
  92.9 Антена 5 Битола, Пелистер, 1 kW,
  93.4 Metropolis Radio Сопотско - Мечкина Јама,
  94.1 Jon Radio Дрмени,
  94.8 Metropolis Radio Битола, Пелистер,
  96.1 МРТ Радио 2 Битола, Пелистер, 5 kW, VTORA
  98.9 МРТ Радио 2 Томорос, VTORA
100.0 Антена 5 Сирхан,
102.6 RTM Radio e Maqedonisë 3 Битола, Пелистер, 5 kW, TRETA
104.4 Канал 77 Сопотско - Мечкина Јама,
106.0 Канал 77 Битола, Пелистер,
107.4 МРТ Радио Скопје Томорос, PRVA
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 250 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Ресен

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 22 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Томорос + Пелистер
 37 МРТ 1 HD Томорос + Пелистер
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Мечкина Јама
 42 Телевизија БОЕМ
ТВ Канал Визија
Televizioni Uskana
Мечкина Јама
 
Кабелска телевизија Мрежа
  Кабелски оператори Канал 16 , Max TV
  

Времето


Репетитор Томорос


Географски координати: 20°52'51"E / 40°59'23"N, надморска височина (кота терен): 1673 м.Фото: Ohrid.de

Репетитор Сопотско - Мечкина Јама


Географски координати: 21°03'35"E / 41°05'42"N

СБ пункт Ресен


Географски координати: 21°02'26"E / 41°04'14"N, надморска височина (кота терен): 880 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Ресен


Радио Ресен
Општинската радиостаница „Радио Крушево” емитува од 1 мај 1960 г. до 2007 г.
Фреквенции: 89.70 МХц (15 W, Сопотско - Мечкина Јама), 100.70 МХц (100 W) УКБ и 1602 КХц СБ (1 kW).

Информација и врски


Ресен е град во Југозападниот дел на Република Македонија, во Преспанската котлина, а на околу 10 километра од градот се наоѓа Преспанското езеро. Ресен има население од околу 10 илјади жители и е административен центар на општина Ресен.

Врски: Општина Ресен PrespaSky.com Преспа online