Радиостаници во Македонски Брод

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  88.0 МРТ Радио 2 Локвица, VTORA
  88.8 МРТ Радио Скопје Кичево, Цоцон, 100 W, PRVA
  91.0 Jon Radio Македонски Брод,
  91.5 RTM Radio e Maqedonisë 3 Крушево, TRETA
  93.7 МРТ Радио Скопје Крушево, PRVA
  93.8 МРТ Радио 2 Кичево, Цоцон, 100 W, VTORA
  94.3 Jon Radio Кичево, Цоцон,
  95.5 Антена 5 Кичево, Цоцон, 500 W,
  98.1 RTM Radio e Maqedonisë 3 Кичево, Цоцон, 100 W, TRETA
  99.5 Metropolis Radio Кичево, Цоцон,
100.2 Радио Морис плус Македонски Брод
101.0 МРТ Радио 2 Крушево, VTORA
101.7 МРТ Радио Скопје Локвица, PRVA
104.1 Канал 77 Прилеп, Две Стени,
104.4 Канал 77 Крушево, Мечкин Камен,
105.5 Канал 77 Кичево, Цоцон,
106.3 Антена 5 Крушево,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 250 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Македонски Брод

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 22 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Локвица
 37 МРТ 1 HD Локвица
 38 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Локвица
 42 Телевизија БОЕМ
ТВ Канал Визија
Televizioni Uskana
Локвица
  

Времето


Радиодуфузен објект Локвица (Македонски Брод-1)


Географски координати: 21°17'18" E / 41°33'48" N, надморска височина (кота терен): 1088 м.

Радиодуфузен објект Монопол (Македонски Брод-2)


Географски координати: 21°13'18"E / 41°30'27"N, надморска височина (кота терен): 535 м.

Историја на радиостаниците и телевизиите во Македонски Брод


Радио Македонски Брод
Општинската радиостаница „Радио Македонски Брод” емитува од 15 мај 1983 г. до 2007 г.
Фреквенции: 98.40 МХц УКБ и 1521 КХц СБ (1 kW).

Информација и врски


Македонски Брод е град во западниот дел на Република Северна Македонија. Од Кичево е оддалечен 25 км во источен правец, а во северо-западен правец на 35 км е оддалечен од Прилеп. Градот има население од околу 4 илјади жители и е административен центар на општина Македонски Брод.

Врски: Општина Македонски Брод