Радиостаници во Маврово

УКБ,MHz Радиостаница Предавател, моќност, RDS
  89.7 Канал 77 Кожа,
  92.0 Радио Мис Требиште
  92.9 Антена 5 Маврово - Галичник,
  93.7 Радио Еми Ростуша
  94.0 RTM Radio e Maqedonisë 3 Влајница, TRETA
  99.3 МРТ Радио 2 Влајница, VTORA
100.0 Jon Radio Влајница,
103.0 МРТ Радио Скопје Влајница, PRVA
103.5 Радио Мис Жировница Жировница
104.0 МРТ Радио Скопје Кожа, PRVA
105.5 Антена 5 Влајница, 150 W,
 
СБ,kHz Радиостаница Предавател, моќност, (детали)
    576 БНР програма Хоризонт Бугарија, Видин, РПС Видин-2 - Водна, 250 kW
    810 МРТ Радио Македонија Свети Николе, Овче Поле, 100 kW
 

Телевизии во Маврово

ТВ канал Телевизија Предавател, моќност, (детали)
 27 МРТ 1
RTM 2
МРТ 3
МРТ 4
МРТ 5
МРТ Собраниски канал
Влајница + Кожа
 36 МРТ 1 HD Влајница + Кожа
 41 Канал 5 Телевизија
Алфа ТВ
Сител Телевизија
Телма Телевизија
Televizioni Alsat-M
Влајница + Маврово Ски
 50 Televizioni Koha
ТВ Менада
ТВ Кисс
Televizioni Zëri i Çegranit
Влајница + Маврово Ски
  

Репетитор Влајница


Географски координати: 20°48'54"E / 41°42'30"N, надморска височина (кота терен): 1420 м.

Репетитор Маврово


Географски координати: 20°43'56"E / 41°38'55"N, надморска височина (кота терен): 1350 м.

Репетитор Кожа


Географски координати: 20°45'10"E / 41°43'5"N, надморска височина (кота терен): 1743 м.