Македонските радиостаници во живо преку интернет


Национални радиомрежиРегионални од СкопјеРегионални од Источна МакедонијаРегионални од Западна МакедонијаИнтернет-станициРадиостаници од Бугарија

Кликнете на иконката токму до името на радиостаницата, за да ја слушате во живо. Ќе изскочи нов прозорец и по неколку секунди полнење ќе слушате избраното радио. Во десното поле на листата детално се наведени можните варијанти за преслушување на сите радио станици. Откако ќе кликнете на некој од овие линкови радиото ќе се вчита во аудио плеер, инсталиран на Вашиот компјутер.

Македонските радиостаници во живо
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
МРТ Радио 1 - Радио Скопје

Македонска радиотелевизија

Слушај во живо
МРТ Радио 2

Македонска радиотелевизија

Слушај во живо
RTM Radio e Maqedonisë 3

Radio Televizioni i Maqedonisë

Degjoni
МРТ Радио Македонија

Македонска радиотелевизија

Слушај во живо
Радио Антена 5

бр.1 хит радио станица

AAC+ 32 kbps
AAC+ 64 kbps
AAC+ 128 kbps
Радио Канал 77

Магија во етерот

MP3 128 kbps
Metropolis Radio Network

Број 1 радио мрежа

MP3 128 kbps
Jon Radio

Drejtpërdrejt nga qendra e Shkupit

MP3 128 kbps
 
 
Регионални радиостаници - Скопје
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
Музичко радио Канал 103 Скопје 103.0 FM MP3 128 kbps
Радио Буба мара Скопје 105.2 MHz AAC+ 48 / 64 / 128 kbps
Радио Лидер Скопје 107.4 FM MP3 128 kbps
Зона М1 Радио Скопје 104.4 FM MP3 128 kbps
Club FM Скопје 103.4 FM MP3 128 kbps
Life Radio Скопје 89.1 FM MP3 128 kbps
Радио Роса Скопје 98.1 FM MP3 128 kbps
City Radio Скопје 94.7 FM MP3 128 kbps
Sky Radio Скопје 102.5 FM MP3 128 kbps
Студент FM Скопје 92.9 FM mp3 128 kbps
Urban FM Скопје 90.8 FM MP3 128 kbps
Радио Фортуна Скопје 96.8 FM MP3 128 kbps
Radio Vati Shkupi 88.4 FM MP3 128 kbps
 
 
Регионални радиостаници - Исток
Куманово - Велес - Кавадарци - Неготино - Штип - Кочани - Струмица - Гевгелија
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
Радио Браво Куманово 88.5 MHz mp3 96 kbps
Radio Jehona Kumanova 103.5 MHz (Shqip / Албански) mp3
CD Radio Велес 96.7 MHz AAC+ 40 kbps
Радио 5ФМ Велес 107.1 MHz MP3 128 kbps
Радио УГД ФМ Штип 91.0 MHz WMA
Радио Angels FM Штип 106.4 MHz WMA
Радио С Свети Николе 87.9 MHz Слушај во живо
Еко Радио Пробиштип 88.8 MHz Слушај во живо
Радио Кочани FM Кочани 91.4 MHz MP3 128 kbps
Радио Ла Коста Виница 103.3 MHz AAC+ 48 kbps
Радио Експрес Струмица 101.1 MHz MP3 128 kbps
Радио Марија Струмица 106.5 MHz MP3 128 kbps
Радио Кавадарци Кавадарци 98.5 FM MP3 128 kbps
Radio Galaxy Кавадарци 102.2 FM AAC+ 56 kbps
Пулс Радио Неготино 100.5 FM MP3 128 kbps
 
 
Регионални радиостаници - Запад
Прилеп - Битола - Охрид - Струга - Кичево - Гостивар - Тетово
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
Радио 5 Чоки Прилеп 89.5 MHz mp3 128 kbps
Радио Холидеј Прилеп 102.1 MHz MP3 128 kbps
Радио Мефф Прилеп 98.7 MHz MP3 128 kbps
Радио Пела

Пелагонија на дланка

MP3 128 kbps
Радио УКЛО ФМ Битола 90.8 MHz MP3 128 kbps
Радио 105 Актуел Бомбардер Битола 100.5 MHz mp3 64 kbps
Super Radio Охрид 97.0 MHz MP3 128 kbps
Play FM Струга 90.4 MHz AAC+ 48 kbps
Radio Rrapi Struga 107.5 MHz (Shqip / Албански) Degjoni
Радио Александар Македонски Кичево 106.0 MHz MP3 128 kbps
Радио Медисон Кичево 89.3 MHz MP3 128 kbps
Радио Мис Преглово 103.5 MHz mp3 192 kbps
Радио Комета Гостивар 106.4 MHz MP3 128 kbps
Radio Pro FM Gostivari 89.3 MHz (Shqip / Албански) Degjoni
Радио Плус Форте Тетово 102.3 MHz Слушај во живо
Radio Bleta Tetovë 101.0 MHz (Shqip / Албански) mp3 128 kbps
Radio Fama Tetovë 97.5 MHz (Shqip / Албански) mp3 48 kbps
 
 
Македонски интернет радиостаници
Кликнете на иконката, за да слушате во живо со онлајн плеер Врска на интернет емитување
Стар Радио Интернет радио од Скопје AAC+ 64 kbps
Радио ВМРО Интернет радио од Битола mp3 128 kbps
Радио Штип Интернет радио од Штип WMA 128 kbps
Радио МОФ Интернет радио од Скопје mp3 96 kbps
Радио Хит Интернет радио на Hitportal.com.mk mp3 128 kbps
Pulse Radio Интернет радио од Прилеп mp3 128 kbps
Канал 77 Ex-Yu Интернет радио канал mp3 256 kbps
Канал 77 East Gate Radio Интернет радио канал mp3 256 kbps
 

Национални радиомрежиРегионални од СкопјеРегионални од Источна МакедонијаРегионални од Западна МакедонијаИнтернет-станициРадиостаници од Бугарија